השארת תגובה
איך נגרום לצופים לעצור על המודעה שלנו? איך נגרום להם לזכור מה ראו? והכי חשוב – איך נניע אותם לפעולה? הנה חמש דרכים טובות לעשות זאת.
Photo credit: markus spiske
דרך 1: דברו בתועלות
בשיעור הראשון בקורס לשיווק ופרסום לימדו אותנו שאם רוצים לפרסם שמנת להקצפה, לא כדאי להתמקד בשמנת עצמה, אם כי בקצפת הטעימה שאפשר להכין ממנה. שימו אותה סביב עוגה מפנקת ובכלל – יש לכם מודעה מנצחת. כך במקום להבליט את המוצר, נבליט את התועלת, את התוצאה.
אז מה המוצר / השירות שלכם יודע לעשות? אלו תועלות הוא מספק ללקוחות שלכם?
האם היתרון הוא כמותי (מסיר עד 99.9% מהחיידקים / חוסך עד 50% במחיר החודשי)?
האם הוא שירותי (כדי שלא תצטרכו לצאת מהבית / כדי שתוכלו לעשות עסקים עם חו"ל)?
או האם הוא רגשי (קחו ותרגישו טוב יותר / השתמשו ושמרו על הסביבה / הצטרפו והיו חלק מ..)?
ככל שתהיו ספציפיים יותר כך תגלו את המקומות שבהם ההצעה שלכם טובה יותר מהמתחרים.
כך נראה אחד שלא מכיר את התועלות של העסק שלו לעומק
דרך 2: תנו מקום לעדויות
לפעמים אנחנו שבויים במלכודת הקריאייטיב, מנסים לחשוב על דרך יצירתית ובולטת כדי לתקשר החוצה את המוצר / השירות שלנו, בעוד אולי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת נמצאת ממש מול העיניים שלנו – עדויות לקוחות. כמה פשוט ככה מופלא.
תנו ללקוחות שלכם במה לספר בשבחי המוצר / השירות שלכם. אפשר באמצעות תמונות עם ציטוטים אבל תמיד עדיף בווידאו. ואפשר אפילו לקחת את זה לכל מני כיוונים מעניינים. משרד פרסום שאנחנו מאוד מעריכים (אבל לא עד כדי כך שנעשה לו פרסום חינם.. סתם נו @אדיקט הקרדיט כולו שלכם) צילם את הלקוחות שלו מספרים בגנות המשרד ומתלוננים על השירות שהם מקבלים שם. המסר: ככה זה כשאתה לא רוצה לחלוק את משרד הפרסום שלך עם אף אחד אחר. מעולה.
קל יותר להקשיב למישהו אחר שמדבר על העסק שלכם
דרך 3: השתמשו במילות קסם
ואז הגיע השיעור השני בקורס פרסום ושיווק ובו לימדו אותנו שיש שתי מילות קסם, שהן בעצם המילים הכי חזקות בעולם הפרסום. והמילים הן: חינם ומתנה. כך לפחות על פי בית שמאי. בבית הילל (הלא הוא ביתו של המנטור האגדי ניר דובדבני) יחדדו ויאמרו שלא צריך למהר ולתת הנחה. ואם כבר נותנים הנחה, צריכה להיות לכך סיבה טובה. עוד יוסיפו ויאמרו שהמילה חינם היא בעייתית.. עדיף להשתמש בצמד המילים "ללא עלות" כמעידים על כך שמדובר במשהו שיש לו ערך ואולי גם תג מחיר, אבל כרגע ניתן לקבל אותו, כאמור, ללא עלות.
מישהו פה אמר חינם???!?!?!
דרך 4: שאלו שאלות
האם אתם אוהבים פרסום ששואל אתכם שאלות?
שאלות הן חרב פיפיות, שכן מצד אחד שאלה בכותרת המודעה יכולה למשוך תשומת לב, לדוגמה:
האם אתם מרוצים מסוכן הביטוח שלכם?
האם אתם סובלים מכאבי גב?
האם אתם משלמים יותר מדי על חדר כושר?
ומצד שני, אם נענה תשובה הפוכה ממה שהתכוון לכך המשורר, איבדנו עניין במודעה והמפרסם איבד אותנו כקהל פוטנציאלי. כך או כך, שאלות טובות, יכולות לעשות שירות מצוין והיו שבנו קמפיינים שלמים סביב שאלה בודדת אחת (מי הזיז לי את המילקי? מי אכל את השטוחים?)
כששואלים אותנו אם אנחנו רוצים קורונה
דרך 5: ייצרו שיח
הפרסום בעידן הדיגיטלי, במיוחד זה שמתקיים ברשתות החברתיות, מדגיש בפנינו את העובדה שפרסום הוא לא מהלך חד צדדי. לא מעניין אותנו רק מה שאנחנו מספרים לקהל שלנו, אלא גם מה יש לו לספר לנו בחזרה.
בעידן כזה, מסרים שיווקיים יכולים לשמש רק חלק מהתמהיל השיווקי שלנו. כדי להפוך לקוחות לאוהדים (כפי שניסח זאת בחוכמה ובדיוק רב המאמן אריה מליניאק) עלינו לייצר שיח דו צדדי עם הקהל שלנו ולייצר מעורבות בינם ובין המותג. וככל שנייצר שיח מעניין יותר, נדע למשוך יותר תשומת לב.
הוכחה לכך שחשוב לייצר שיח ולא לנסות לדלג מעליו
בונוס!
דרך 6: גם גיפים מושכים תשומת לב
תודה רבה ובהצלחההההההההההה